El disseny líquid i el posicionament web

Disseny líquid i posicionament web AmesbEl disseny líquid i el posicionament web – Les noves tecnologies de la informació canvien constantment, ja gairebé no parlem de webs en beta sinó que la beta roman, tot està en constant actualització.

Les plataformes que no s'actualitzen queden desfasades i menys valorades pels usuaris. Els nous dispositius portàtils com les tauletes o vaja telèfons intel·ligents condicionen la forma de les webs o blocs, per això hem d'adaptar-nos a aquests formats. A les webs creades exclusivament per ser visualitzades en pantalles d'escriptori el dissenyador era qui decidia el format, estructura i disseny de la pàgina però ara amb la web 2.0 és l'usuari qui decideix.

Les decisions dels clients responen a l'aspecte del navegador, al dispositiu amb què s'accedeix (pc, tablet, Smartphone…) o sigui que és l'usuari qui decideix com veure una pàgina i des d'on. Tot això condiciona el posicionament web perquè si no ens adaptem a les noves necessitats dels usuaris, les visites a la nostra pàgina es reduiran.

el disseny líquid és ladequat per a aquests dispositius mòbils ja que aquests només llegeixen el format web 2.0. Quan parlem de disseny líquid ens referim a aquell disseny de la web 2.0 que es caracteritza per ser un disseny que s'adapta a tots els aparells tecnològics, per això s'anomena líquid. Al costat contrari hi ha el disseny convencional que es caracteritza per un disseny fix, en obrir-lo en un dispositiu portàtil la web apareix desestructurada i obligarà l'usuari a desplaçar-se per la pantalla i fer zoom constantment.

Hi ha dues opcions vàlides per adaptar les webs als smartphones i tablets, una opció és rfer un format per a cada dispositiu, requereix més feina que el disseny líquid però els resultats són molt satisfactoris. La segona opció és el disseny líquid adaptat automàticament.

Tothom que tingui una web i que tingui en compte les necessitats dels seus possibles clients adaptarà el seu lloc mitjançant el disseny líquid oa través de diverses plataformes adaptades, això farà que els usuaris puguin accedir amb comoditat i millorarà el posicionament web de la pàgina.