Seguretat Web amb WordPress

Sabies que cada 39 segons una pàgina web és piratejada per pirates informàtics? Si tenim en compte que més del 40% de les pàgines dInternet estan fetes amb Wordpress, això les converteix en un objectiu molt atractiu per a usuaris malintencionats.

Però a més, cal afegir que Wordpress és un programari de codi obert al que poden contribuir tots els desenvolupadors que ho desitgin, cosa que facilita que es puguin generar vulnerabilitats en el codi.

Això no significa que el sistema de seguretat de Wordpress sigui dolent, però sí que poden produir-se quan no donem prou importància a aquesta qüestió. Per això, és recomanable implementar mesures de prevenció abans que ningú intenti piratejar la nostra pàgina. Sempre que apliquem els mecanismes de seguretat adequats i realitzem una tasca de manteniment periòdica a la nostra web, estarem fora de perill.

Afortunadament, aquest tipus de vulnerabilitats i problemes de seguretat a Wordpress es poden solucionar. A AmesB som una agència especialitzada donin Seguretat Web amb Wordpress, per això podem ajudar-te a resoldre qualsevol problema que puguis tenir i que pugui resultar atractiu per als hackers.

Per què és important la Seguretat a Wordpress?

Wordpress és una plataforma segura, però, de la mateixa manera que passa amb altres projectes, cal protegir-se. I és que si tenim en compte la seva popularitat, les ganes d'atacar i trobar bretxes de seguretat és constant.

Imagina per uns segons que un dia t'aixeques, encens el teu ordinador i veus com tot l'esforç de tant de temps ha anat en orris per un hacker. Aquest tipus d'atacs, en alguns casos, es poden solucionar, però has de saber que en altres no té marxa enrere.

Si la teva pàgina web és víctima d'un atac cibernètic, t'arrisques a perdre dades importants, actives i la confiança dels usuaris. Però, a més, aquest tipus d'incidents poden fer perillar les dades personals i financeres dels clients.

Així, encara que Wordpress sigui un programari segur, és recomanable aplicar mesures de seguretat addicionals per evitar que es quedi desprotegida i aconseguir desanimar els hackers de perpetrar qualsevol tipus d'atac.

Vols tenir un Wordpress segur i sense correu brossa?

Contacta'ns i t'explicarem com treballem.

Problemes de seguretat i vulnerabilitats més freqüents a Wordpress

Algunes de les vulnerabilitats i problemes de seguretat més habituals amb què podem trobar-nos a Wordpress es deriven de complements obsolets, entorns d'allotjament deficients o contrasenyes febles. Però també es poden generar a causa de malware, atacs de força bruta o atacs DoS o DDoS, per exemple.

Nucli de Wordpress desactualitzat

Tenir Wordpress desactualitzat ens converteix en un blanc perfecte per als pirates informàtics. Per aquest motiu, hem d'estar pendents d'actualitzar quan surt un programa o biblioteca nou.

Entorn d'allotjament deficient

A l'hora de seleccionar el vostre proveïdor d'allotjament web, és fonamental que t'asseguris que és una empresa reconeguda en què pugui confiar-se i que tingui un ampli coneixement de Wordpress.

Temes i plugins obsolets

És molt important que t'asseguris que tots els complements i plantilles del teu Wordpress es troben actualitzats, de manera que qualsevol error que hi pugui haver sigui solucionat en instal·lar una versió més recent.

Programari maliciós

També podem ser víctimes d'atacs informàtics per programari maliciós procedents d'altres mitjans. Per sort, poden evitar i solucionar-se a través d'escàners de codi maliciós i serveis de neteja periòdics.

Correu brossa

Els spambots són robots programats per enviar un determinat spam de manera automàtica. Podem protegir la nostra web i els seus formularis instal·lant plugins específics per a això i activant eines antispam.

Atacs de força bruta

Els atacs de força bruta poden solucionar-se de diverses maneres diferents, com utilitzar un complement de seguretat o tenir una mitigació de força bruta amb el vostre proveïdor de hosting.

Atacs DoS o DDoS

La millor manera de prevenir els atacs DoS i DDoS és comptar amb un sistema demmagatzematge en memòria cau o un sistema de mitigació DDoS integrat en la infraestructura del teu proveïdor de hosting.

La clau de la Seguretat Web a Wordpress és fer moltes coses petites que vagin afegint capes de seguretat que facin que laccés sigui per als hackers sigui més complicat. Això no vol dir que ens haguem de lliurar la manta al capdavant i aplicar nivells de protecció tan alts que facin que la navegació resulti incòmoda per als usuaris. Tingues en compte que els hackers es cansen i prefereixen invertir el seu temps en objectius més fàcils que els donin menys feina. Es tracta de trobar un equilibri entre allò segur i allò funcional.

És cert que cap sistema del món no és segur al 100% i tot CMS presenta vulnerabilitats, sobretot si és tan popular com Wordpress. Però el que sí que pots tenir clar és que si apliques mesures de seguretat, les possibilitats de rebre un atac seran molt menors.

Estàs disposat a posar-ho una mica més difícil als dolents? Posa't en contacte amb AmesB perquè puguem ajudar-te a millorar la seguretat de la teva web amb Wordpress i aconseguim mantenir-la fora de perill d'atacs malintencionats.

Vull Saber Mas

Per cert, les opinions les valorem molt positivament. Gràcies.