Organització d'un nou projecte de màrqueting en línia

Organització-d-un-nou-projecte-de-màrqueting-onlineLa preparació d'un nou web i una bona estratègia de màrqueting en línia per treure-li el màxim partit se sol conèixer com "briefing". Es tracta d'una guia, un índex amb tot allò que hem de tenir clar per tal de no cometre cap error.

El primer que cal tenir en compte a l'iniciar una comanda per part d'un client que vol un web per la seva empresa i / o optimizarla perquè aparegui de les primeres en els resultats de Google és el següent:

- A què es dedica el negoci o empresa

- Quin és el públic objectiu

- Quins projectes o productes rellevants tenen

- En quina situació es troba en aquest moment el negoci

Aquests primers quatre passos són importants perquè la empresa de màrqueting en línia i l'empresa sol·licitant aclareixin des d'un principi des de quin punt es parteix, amb quins recursos es compten i què es vol assolir. És essencial per fer una bona feina.

El següent pas seria elaborar un índex que respongui als següents apartats:

- Breu història de l'empresa

- Descripció clara de l'negoci

- Productes i / o serveis que ofereixen

- Informació sobre el mercat (és a dir, competència directa i indirecta, característiques de el sector, situació geogràfica de l'empresa ...)

- Quin és el consumidor actual

- Necessitats en comunicació digital

- Històric d'esforços anteriors en Màrqueting i resultats (què es va aconseguir, en què es va fallar, què va donar millors i pitjors resultats ...

Un briefing no té una estructura en concret però ha de complir unes pautes essencials que no s'han d'obviar:

- La informació ha d'anar del general al particular

- D'extensió curta

- És aconsellable redactar-o que el client ho supervisi perquè no hi hagi errors

- Els objectius han de ser clars i assolibles

Com veus abans de crear un web per a una empresa i fer tasques de màrqueting en línia hi ha un temps d'anàlisi i preparació perquè tot funcioni. Si estàs interessat en tenir la teva pròpia web o vols treure-li més partit no dubtis a consultar.